Tuesday, August 7, 2012

Πτώση στις πωλήσεις και το μερίδιο της αγοράς για το Android και άνοδος για το iOS


Τα στατιστικά που μας έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν είναι και τόσο ευχάριστα για την Google και τη mobile πλατφόρμα της. Η αγορά των smartphones δεν τα πήγε και τόσο καλά αυτό το τρίμηνο με συνέπεια και την μεγάλη πτώση του ίδιου του Android. Αντίθετα, το iOS βγήκε πιο δυνατό από αυτή τη μάχη!

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, βλέπουμε το Android να πέφτει σε μερίδιο στην αγορά. Την ευθύνη για την πτώση αυτή δεν την έχει το ίδιο το λειτουργικό και η Google, αλλά η γενικότερη πτώση της αγοράς και οι πολιτικές των εταιρειών στην Αμερική.
Αντίθετα με το Android, το iOS βγήκε κερδισμένο σε αυτή τη μάχη, δείχνοντας ότι οι οπαδοί της Apple είναι πιο πιστοί και σταθεροί καταναλωτές. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την επικείμενη ανακοίνωση του iPhone 5 το Σεπτέμβριο, τότε τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο ευνοϊκά για την εταιρεία από το Cupertino.
BlackBerry και Windows Phone εξακολουθούν να κινούνται στο ίδιο πλαίσιο, με το λειτουργικό της Microsoft πάντως να ετοιμάζεται για τη δική του αντεπίθεση με τη νέα έκδοση Windows Phone 8.

No comments:

Post a Comment