Tuesday, August 7, 2012

400.000 εφαρμογές του AppStore δεν έχουν εγκατασταθεί ούτε μία φορά!

Μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό το νούμερο, αλλά η εταιρεία που έκανε τη μέτρηση είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα της. Η Adeven δημιούργησε μια εφαρμογή για αυτόν τον σκοπό και ουσιαστικά έρχεται να καταρρίψει έναν μεγάλο μύθο γύρω από τις mobile εφαρμογές.

Το όνειρο κάθε developer με ικανότητες στην κατασκευή mobile εφαρμογών είναι να δει κάποια στιγμή ένα από τα “παιδιά” του να πωλείται σε κάποιο από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Adeven, κάτι τέτοιο είναι πολύ δυσκολότερο να έχει πραγματική απήχηση, αφού 60% των εφαρμογών που έχουν ανέβει στο AppStore, πρακτικά δεν έχουν κατέβει/δοκιμαστεί από κανέναν.
Η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσίασε τα ευρήματα της μαζί με μια ειδική πλατφόρμα που καταγράφει και παρουσιάζει τα στατιστικά των πωλήσεων (και όχι μόνο) κάθε εφαρμογής σας στο AppStore. Το apptrace έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, αφού όπως ακριβώς συμβαίνει και στα web sites με το Google Analytics και άλλα αντίστοιχα προγράμματα, η ακριβής καταγραφή της κίνησης κάθε προϊόντος είναι βασικό στοιχείο που συμβάλει στην εξέλιξη του.



No comments:

Post a Comment