Sunday, May 6, 2012

Fujitsu, Ετοιμάζει βιομετρικούς αισθητήρες για tablet

H Fujitsu ερευνά τις πιθανότητες κατασκευής αισθητήρων παλάμης που θα προστατεύουν τα δεδομένα των tablets από ανεπιθύμητη χρήση. Το πρώτο βήμα έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο, όμως τώρα το μέγεθος του αισθητήρα έχει μειωθεί ώστε να χωράει στα καθημερινά tablet μας.

Όπως έχει πει πολλές φορές και κάποιος φίλος του site, τα tablets περιέχουν συνήθως πολύ πιο ευαίσθητα δεδομένα από τα κινητά. Ο λόγος είναι ότι ο ρόλος τους συνήθως μοιάζει με αυτόν ενός κανονικού υπολογιστή, όπου σίγουρα υπάρχουν ιδιωτικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία δεν θέλουμε να είναι κοινόχρηστα.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και η Fujitsu, η οποία ετοιμάζει έναν πολύ μικρό σε μέγεθος αισθητήρα αναγνώρισης παλάμης, ο οποίος θα μπορεί άμεσα να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το tablet σας. Ακόμα δεν βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής, όμως τα σημαντικότερα βήματα έχουν γίνει, αφού το πάχος του αισθητήρα έχει μειωθεί στα 5 χιλιοστά!

Καλό σαν ιδέα… Στην πράξη όμως θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορο για να μην κουράζει στην καθημερινή και να μην σε αποτρέπει από τη χρήση του.

No comments:

Post a Comment