Sunday, October 12, 2014

Πόσο εξαρτημένοι είστε με το Internet;


Μια πολύ γνωστή μελέτη για το Wi-Fi και το Internet που διεξήχθη το 2012 από την εταιρεία Broadcom έδειξε ότι πάρα πολλοί Αμερικανοί είναι κοντά στην εξάρτηση, ή είναι ήδη εξαρτημένοι με τις ασύρματες συνδέσεις δικτύου και το Internet. Από τους περίπου 900 ερωτηθέντες:

Περισσότεροι από τους μισούς δεν μπορεί να μείνουν μακριά από τη Wi-Fi σύνδεσή τους για περισσότερες από 24 ώρες.
Πολλοί θα διαπραγματευόταν άλλες κοινές εξαρτήσεις (καφές, σοκολάτα), σε αντάλλαγμα για σύνδεση Wi-Fi για πρόσβαση στο Internet.

Αν μη τι άλλο, η τάση φαίνεται να χειροτερεύει την πάροδο του χρόνου αντί να βελτιώνεται. Το φαινόμενο να βλέπουμε νέους και ηλικιωμένους, να κοιτάζουν συνεχώς τη συσκευή τους, είναι πια παντού. Στο δρόμο, στο metro, στο λεωφορείο, στη δουλειά.. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι κοινωνικές δραστηριότητες έχουν αντικατασταθεί από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Ας δούμε όμως μια σειρά από κοινά συμπτώματα, που μπορούν να σας δείξουν, αν έχετε εθιστεί από το Wi-Fi. Αν σε κάποιο από αυτά ταυτιστείτε, μη δώσετε σημασία. Αν όμως η ταύτιση υπάρχει για περισσότερα από ένα σημεία, ζητήστε βοήθεια.
  1. Η ανάγκη για σύνδεση online, είναι το πρώτο πράγμα το πρωί, πριν από το πρωινό ή το ντους
  2. Μεγάλη ανυπομονησία, όταν είστε σε δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία Wi-Fi
  3. Στάθμευση στο πάρκινγκ ενός εστιατορίου για να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi, και όχι για να φάτε
  4. Κατανάλωση υπερβολικού χρόνου για χαρτογράφηση των δημοσίων hotspots πριν πάτε οποιοδήποτε ταξίδι
  5. Σπαταλάτε αρκετές ώρες κάθε μέρα παίζοντας παιχνίδια με το κινητό σας
  6. Υπάρχει πάντα ένα gadget με Wi-Fi στο κρεβάτι για να έχετε επιπλέον χρόνο online πριν πάτε για ύπνο.
  7. Δυσκολία στον ύπνο
  8. Μείωση της ποιότητας των διαπροσωπικών σχέσεων. Λέτε ψέματα σε φίλους ή την οικογένεια για τις  online  δραστηριότητές σας
  9. Μείωση στην απόδοση εργασίας ή στο σχολείο, συχνά λόγω της απώλειας ενδιαφέροντος.
  10. Αστειεύεστε για το πρόβλημα ή το αρνείστε κατηγορηματικά.

Τι μπορείτε να κάνετε για όλα αυτά;

Οριοθετήστε τις ώρες που επιτρέπεται να είστε online. Ξεκινήστε με ένα σχετικά μεγάλο όριο και στη συνέχεια σταδιακά μπορείτε να μειώνετε τις ώρες. Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο για να μετρήσετε τον πραγματικό χρόνο που δαπανάται online και για να πιέζει όταν είναι ώρα να κλείσετε τη σύνδεση. Κρατήστε κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν Wi-Fi μακριά από σας για να αποφύγετε τους άσκοπους πειρασμούς.
Ζητήστε την βοήθεια φίλων και της οικογένειας σας. Ζητήστε τους να σταματάνε συζητήσεις για το Internet. Ζητήστε από τους έμπιστους φίλους που έχουν φορητές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν να τις κρατήσουν μακριά από εσάς.
Ζητήστε επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη. Ένας επαγγελματίας σύμβουλος έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει ένα άτομο με εξάρτηση. Πολύ πιο εύκολα από τους φίλους ή την οικογένεια που έχουν πολυάσχολη ζωή και άλλες ευθύνες.

No comments:

Post a Comment