Sunday, October 12, 2014

Η Google φτιάχνει οθόνες που ενώνονται μεταξύ τους


Η Google είναι μια αρκετά φιλόδοξη εταιρεία και τα περισσότερα από τα “παράξενα” σχέδια της προέρχονται από το Google X LAB, από όπου προήλθαν και το Google Glass, τα αυτοκίνητα που δε χρειάζονται οδηγούς και τα αερόστατα Wi-Fi. Η επόμενη προσπάθεια είναι η γιγαντιαία τηλεόραση.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Google αναπτύσσει οθόνη που αποτελείται από πολλές μικρότερες οι οποίες κουμπώνουν μαζί έτσι ώστε να δώσουν ένα άψογο είδωλο. 
Αυτό σημαίνει ότι οι οθόνες αν και θα μπορούν να ενώνονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη θα μπορούν να δείχνουν την εικόνα σωστά και μάλιστα χωρίς την ενοχλητική μαύρη κορνίζα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τώρα.
Αν και η Google δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα, έχει διαρρεύσει από άτομα γνώστες του project, ότι επικεφαλής είναι η Mary Lou Jespen, πρώην καθηγήτρια του MIT, η οποία βοήθησε και στο project “One Laptop Per Child”, που φιλοδοξεί να κατασκευάσει φθηνά laptop για εκατομμύρια παιδιά σε όλα τον κόσμο. Η Google την προσέλαβε για να ηγηθεί μιας ομάδας μηχανικών στο Google X Lab, που περιλαμβάνει μηχανικούς από κορυφαίες εταιρείες όπως η Samsung Electronics και η Qualcomm.
Περαιτέρω πληροφορίες για το project δεν υπάρχουν ακόμη, ούτε και ο λόγος για τον οποίο η Google επενδύει σε κάτι τέτοιο. Πιστεύεται ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να χρησιμοποιηθούν οι νέες οθόνες σε κάτι πολύ παραπάνω από απλές τηλεοράσεις στα σπίτια. Ήδη υπάρχουν αρκετά μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων με διαγώνιο ακόμη και 110 ιντσών, αλλά είναι πολύ ακριβές!
“Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βρεθεί το λογισμικό και ο τρόπος με τον οποίο θα ενώνονται τα κομμάτια αυτά μεταξύ τους”, όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή στη Wall Street Jounal, και για να το πετύχει αυτό η εταιρεία προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό της όλο και περισσότερους ειδικούς πάνω στη τεχνολογία αυτή.
Η Google τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλο ανταγωνισμό με τη Microsoft, η οποία ερευνά και αυτή την τεχνολογία των μεγάλων οθονών, αλλά ακόμη και έτσι δεν έχουν βρει κάτι σημαντικό όπως φαίνεται ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακοινώσει κάτι δημόσια ακόμη.

No comments:

Post a Comment