Sunday, September 14, 2014

Αξίζει ο κάτοχος του iPad mini να αγοράσει το νέο iPhone 6 Plus;



Με την παρουσίαση του iPhone 6 Plus με οθόνη στις 5,5 ίντσες, αρκετοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν αξίζει πλέον να υπάρχει στην γκάμα προϊόντων της Apple, το iPad Mini.

Το μικρό tablet της Apple με οθόνη στις 7,9 ίντσες, εμφανίστηκε το 2012 για να καλύψει το κενό, μεταξύ τουiPhone 5 των 4 ιντσών και του iPad των 9,7 ιντσών.
Αυτή ήταν μια λογική κίνηση από πλευράς Apple, που έμενε στάσιμη στις επιλογές της για το μέγεθος της οθόνης των iPhone και iPad, αλλά η επιτυχία του Nexus 7 στις 7 ίντσες, την έκανε να εμφανίσει στην αγορά τοiPad mini.
Ωστόσο, το iPhone 6 Plus είναι μια ολοκαίνουργια σύγχρονη συσκευή από την Apple, με μόλις 2,7 ίντσες μικρότερη οθόνη σε σχέση με το iPad mini.
Αξίζει κάποιος σήμερα να αγοράσει το iPad mini; Μήπως πρέπει η Apple να το αποσύρει σιγά σιγά από την αγορά;
Ήδη οι φήμες για το επόμενο iPad κάνουν λόγο για οθόνη στις 12,9 ίντσες, ικανοποιώντας τους φίλους της Apple, που ζητούν από την εταιρία, μεγαλύτερες οθόνες.
Η αγορά έχει δείξει ότι προτιμά smartphones με οθόνες από 5 έως 6 ίντσες και το iPhone 6 Plus είναι ακριβώς αυτό που ζητούν οι καταναλωτές, όσον αφορά τις διαστάσεις του.
Οι περισσότερες εταιρίες εγκαταλείπουν σταδιακά τα tablets στις 7 ίντσες, προσφέροντας λύσεις στις 8 ίντσεςκαι μεγαλύτερα, ενώ το παράδειγμα της Samsung με τη επιτυχημένη εμπορικά σειρά, Note, δείχνει το δρόμο για συσκευές μέχρι 6 ίντσες και μεγαλύτερες από 8 ίντσες.
Τι θα γίνει όμως με όσους έχουν ήδη αγοράσει το iPad mini; Αυτοί πιθανότατα δεν έχουν λόγο να αγοράσουν το iPhone 6 Plus. Η οθόνη των 7,9 ιντσών είναι ικανοποιητική για όλες τις εφαρμογές που μπορεί να ζητήσει ο χρήστης και το iPad mini μοιάζει ιδανικό, αν αναλογιστεί κανείς και τις διαστάσεις του που προσφέρουν αυξημένη χωρητκότητα σε σχέση με το iPad των 9,7 ιντσών.
Το iPad mini όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να υπάρχει στην γκάμα των tablets της Apple, όπως θα συνεχίζουν να υπάρχουν τα Samsung και LG tablets στις 8 ίντσες, που έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα.
Οι καταναλωτές θέλουν μία συσκευή με κατάλληλες διαστάσεις για φορητότητα και επαρκή οθόνη για να απολαύσουν video, μουσική και περιήγηση στο Internet, μαζί με επιδόσεις για παιχνίδια, και οι 7,9 ίντσες του iPad mini, μοιάζουν ιδανικές.
Αν ο χρήστης του iPad mini επιθυμεί να αγοράσει ένα νέο iPhone, τότε το iPhone 6 των 4,7 ιντσών, θα τον καλύψει.

Πηγή: e-pcmag.gr

No comments:

Post a Comment