Wednesday, January 9, 2013

Sony Xperia Z, Οι διαρροές γίνονται πραγματικότητα!

Το Sony Xperia Z παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση CES, αν και λίγο πολύ το ξέραμε όλοι αρκετό καιρό πριν την παρουσίασή του, μιας και τα leaks που αναφέρονταν σε αυτό ήταν αρκετά ακριβή. Ας το δούμε λοιπόν άλλη μία φορά, αυτή τη φορά από την επίσημη πλευρά του.

Η περιγραφή του νέου κινητού ξεκινά με την οθόνη του, η οποία μετράει 5 ίντσες, το νέο standard στα high-end smartphones. Η ανάλυση της είναι Full HD, δηλαδή 1920×1080 pixels, και κουβάλα την τεχνολογία Bravia Engine 2 της Sony, η οποία υπόσχεται καλύτερη απεικόνιση των χρωμάτων. Την οθόνη τροφοδοτεί ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm, ο Snapdragon S4 Pro χρονισμένος στο 1.5GHz και πακέτο έρχονται 2GB μνήμης RAM!
Εντύπωση και ενδιαφέρον προκαλεί το πίσω μέρος, στο οποίο βρίσκουμε τον φακό Exmor RS της εταιρείας, ο οποίος μετρά 13megapixels και έχει την δυνατότητα καταγραφής HDR video. Το κινητό είναι αρκετά ποιοτικό, μιας και είναι φτιαγμένο από γυαλί ως επί το πλείστον, ενώ είναι εντελώς αδιάβροχο σε βάθος μέχρι το 1 μέτρο, πράγμα που σημαίνει πως μπουκάλια με υγρά και βροχή δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο. Σημαντικό είναι πως αυτό δεν είναι κάποιο διαφημιστικό κόλπο, μιας και η Sony έχει χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική και στο Sony Xperia Go, το οποίο με επιτυχία πέρασα τα υγρά τεστ του Goodbyte.
Το κινητό θα φοράει την έκδοση 4.1 του Jelly Bean, με την εταιρεία να δεσμεύεται για άμεση αναβάθμιση σε 4.2 λίγο μετά την κυκλοφορία του, η οποία τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Πως σας φαίνεται;




No comments:

Post a Comment