Thursday, January 10, 2013

Οι 8-ψήφιοι κωδικοί αποτελούν πλέον “παιχνιδάκι” για τους hackers!


Οι επεξεργαστές γίνονται ολοένα και καλύτεροι, γρηγορότεροι και πιο αποδοτικοί, προσφέροντάς μας πολλές νέες δυνατότητες. Ωστόσο όπως θα δείτε, αυτό δεν έχει μόνο θετικές συνέπειες, αλλα κρύβει και κινδύνους, αφού αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε μέχρι τώρα για την ασφάλεια των κωδικών μας.

Ο Jeremi Gosney, εμπειρογνώμονας πάνω σε θέματα κωδικών πρόσβασης, έδειξει πως οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να “σπάσουν με ωμή βία” τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό. Κι αυτό χάριν στην μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς. Μάλιστα ο ίδιος μας σύστησε στο μικρό του “τερατάκι”, ένα υπολογιστικό σύστημα που έστησε και αποτελείται κυρίως από 25 κάρτες γραφικών AMD Radeon, ικανό να πραγματοποιήσει 350 δισεκατομμύρια(!) συνδυασμούς το δευτερόλεπτο!
Με πιο απλά λόγια, οι 8-ψήφιοι κωδικοί μας στα Windows αποτελούν παιχνιδάκι για να αποκαλυφτούν στα χέρια ενός κακόβουλου hacker, αφού το παραπάνω μηχάνημα μπορεί να βρει έναν τέτοιο κωδικό αποτελούμενο μάλιστα όχι μόνο απο ψηφία, αλλά από χαρακτήρες και σύμβολα επίσης, σε λιγότερο από 6 ώρες…

Βέβαια, η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε επιθέσεις που γίνονται offline, αφού τα online websites έχουν ένα όριο αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου, με την πάροδο του οποίου ο λογαριασμός κλειδώνει. Χάριν αυτής της δυνατότητας που μας παρέχεται, για την ώρα είμαστε ασφαλείς. Τι γίνεται όμως με τους κωδικούς μας στα αρχεία του υπολογιστή μας; Οι ειδικοί σε αυτή την περίπτωση συστήνουν να χρησιμοποιούμε κωδικό 9 χαρακτήρων ή παραπάνω, χωρίς κοινές εκφράσεις-λέξεις στο εσωτερικό του.



No comments:

Post a Comment