Sunday, August 5, 2012

Samsung Vs. Apple, Οι Κορεάτες τα δίνουν όλα στη δημοσιότητα [pics]

Μπορεί το δικαστήριο να μην επέτρεψε στην Samsung να καταθέσει κάποιες τελευταίες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες στη δίκη απέναντι στην Apple, όμως αυτό δεν εμπόδισε την κορεάτικη εταιρεία από το να διαθέσει στο κοινό αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα slides.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν έκλεψε το design από το iPhone για τα δικά της smartphone, αλλά από το 2006 είχε στα σκαριά ένα δικό της smartphone με πολύ μεγάλες ομοιότητες στο σχεδιασμό. Στο slide που διέθεσε στα ξένα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζεται ένα πρωτότυπο της Samsung, το οποίο θυμίζει εξαιρετικά το iPhone.
Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε το συγκεκριμένο στοιχείο, αφού η κατάθεση του έγινε εκπρόθεσμα, γεγονός που εξόργισε τους Κορεάτες. Ο λόγος είναι πολύ απλός, αφού με αυτό το στοιχείο στα χέρια της, η Samsung θα μπορούσε να υποστηρίξει με πολύ πιο πειστικό τρόπο τη θέση της.
Πάντως δίνοντας τα στοιχεία στη δημοσιότητα, η Samsung κέρδισε επικοινωνιακά, ενώ ουσιαστικά αναγκάζει το δικαστήριο να παραδεχθεί την ύπαρξη του συγκεκριμένου slide και κυρίως μέσω των ενόρκων να το λάβει υπόψη του.
Ταυτόχρονα, στα ίδια έγγραφα υπάρχει η κατάθεση του πρώην σχεδιαστή της Apple, του Shin Nishibori, o οποίος σχεδίασε ένα πρωτότυπο iPhone για την Apple, με σκοπό να μοιάζει όπως θα το έκανε η Sony. Αν η μετέπειτα κατάληξη του iPhone αποδειχθεί ότι σχετίζεται με αυτό το πρωτότυπο, τότε η Apple δεν θα μπορεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για δική της “εφεύρεση”. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Shin Nishibori που δεν εργάζεται πλέον για την Apple, αρνήθηκε να καταθέσει και βρίσκεται στη Χαβάη…





No comments:

Post a Comment