Saturday, May 5, 2012

Σύγκριση των διαφημίσεων για το iPhone 4S και Galaxy S III

Η Samsung ανακοίνωσε χθες το Galaxy S III, ένα smartphone με οθόνη 4.8 ιντσών και επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων που αναμένεται να αποτελέσει τη νεότερη «ναυαρχίδα» της σειράς Galaxy στην αγορά. Δεν θα σταθούμε στα χαρακτηριστικά της συσκευής ούτε στα διάφορα «περίεργα» της εκδήλωσης από την παρουσίαση της συσκευής αλλά σε ένα στοιχείο που δείχνει την ουσιαστική διαφορά μεταξύ της Apple και της Samsung: τη διαφήμιση του προϊόντος. 

Συγκεκριμένα, συγκρίνουμε την πρώτη διαφήμιση του Galaxy S III με μια διαφήμιση για το iPhone 4S και μετράμε τον χρόνο απεικόνισης του προϊόντος. Στη διαφήμιση 60 δευτερολέπτων της Samsung το Galaxy S III εμφανίζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα ενώ στην διαφήμιση 30 δευτερολέπτων της Apple το iPhone 4S εμφανίζεται 27 ολόκληρα δευτερόλεπτα.
H διαφήμιση της Samsung περιλαμβάνει cheesy σκηνές από διάφορες στιγμές της ζωής ασύνδετες μεταξύ τους ενώ τελειώνει με το τουλάχιστον περίεργο “Designed for Humans”. Από την άλλη η διαφήμιση της Apple επιδεικνύει το ίδιο το iPhone 4S σε διάφορες σκηνές προωθώντας τις λειτουργίες του.  Δείτε το βίντεο:





No comments:

Post a Comment