Friday, April 13, 2012

Google+, Τώρα αρχίζει η επική μάχη με το Facebook!


Χωρίς πολλά πολλά, η Google ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε ταυτόχρονα την ολοκαίνουργη εμφάνιση του Google+. Η ανακατασκευή είναι καθολική, δεν θυμίζει σε τίποτα το Facebook και είναι ικανή να δημιουργήσει ένα νέο ρεύμα εισροής χρηστών. Δείτε το!

Θα πίστευε κανείς ότι η όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία του Google+, θα αποθάρρυνε την εταιρεία από το Mounten View σχετικά με τη συνέχιση της εξέλιξης του. Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή πλήρης ανακατασκευή, δείχνει ότι όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά η Google ρίχνει πλέον στην αρένα όλα της τα όπλα.
Το re-design της σελίδας είναι εμφανές σε κάθε βήμα περιήγησης και προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό. Η αλλαγή είναι τρομακτική και η Google θα πρέπει να την προετοιμάζει εδώ και πολλούς μήνες.


Το σημαντικότερο στοιχείο κατά την άποψη μου είναι η εμφανής πλέον διαφοροποίηση σε σχέση με το Facebook. Η λογική με την οποία λειτουργούν τα μενού είναι εξαιρετική και πολύ πρακτική, ενώ η νέα σελίδα του προφίλ, θα θυμίσει σε πολλούς την αντίστοιχη του Facebook πριν την έλευση του Timeline. Πιθανότατα πρόκειται για μία πλήρως στοχευμένη προσθήκη, η οποία συνέβη με σκοπό την ικανοποίηση όλων εκείνων που έχουν απογοητευθεί από τον νέο προφίλ τους στο Facebook.
Από τις πιο σημαντικές προσθήκες πάντως θεωρώ, την δημιουργίας μιας μικρής λίστας trend tags, η οποία θα βρίσκεται διαρκώς στο δεξί μέρος της homepage σας. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει και η Google, θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή, να παρακολουθείτε τι σημαντικό συμβαίνει στον κόσμο. Και λίγο από twitter στο νέο Google+;
Δείτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν πριν οδηγηθείτε στο Google+ και επιστρέψτε για να μας πείτε και τη δική σας άποψη!



No comments:

Post a Comment