Tuesday, March 13, 2012

Sony Xperia Sola, Το νέο μοντέλο της σειράς στην μεσαία κατηγορία

H Sony εμπλουτίζει περαιτέρω την σειρά Xperia προσθέτοντας ένα ακόμα μοντέλο στην σειρά το Sony Xperia Sola, του οποίου η επίσημη παρουσίαση έγινε εχθές και στα..κρυφά! Θα μου πείτε πως έγινε αυτό χωρίς να έχουμε κάποιο leak, μία φήμη, οτιδήποτε!
Φυσικά και είχαμε, καθώς μόνο η Apple είναι τόσο καλή σε αυτό το κομμάτι. Στα χαρτιά το κινητό ονομαζόταν Xperia Pepper και σας το είχαμε ήδη παρουσιάσει.

To Xperia Sola έρχεται να “σφηνωθεί” ανάμεσα στο Sony Xperia S και Sony Xperia U όπως φαίνεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, η οθόνη του εκτείνεται στις 3.7 ίντσες, είναι τεχνολογίας TFT LCD και έχει ανάλυση 854 x 480 και φέρει τον χαρακτηρισμό Reality Display. Ο επεξεργαστής, διπύρηνος, παραγωγής ST-Ericsson, είναι χρονισμένος στο 1GHz και ακούει στο όνομα NovaThor. Φέρει μία κάμερα των 5 megapixels με LED flash και λειτουργία panorama, ενώ η Sony υπόσχεται πως δεν θα χάσατε στιγμή, με τον πολύ μικρό χρόνο εκκίνησης της! Για το τέλος αφήσαμε τα 8 GB αποθηκευτικού χώρου και τις δυνατότητες NFC ενώ για την RAM δεν έγινε λόγος άρα, λογικά, θα κυμαίνεται στα 512 ΜΒ.


Η καινοτομία που φέρει το νέο κινητό της Sony ακούει στο όνομα floating touch και επιτρέπει στο κινητό να αντιλαμβάνεται το δάχτυλό σας πάνω από την οθόνη χωρίς αυτό να την αγγίζει(λειτουργεί μόνο στον browser!). Έτσι έχουμε μία λειτουγρία παρόμοια με αυτή του ποντικιού στους υπολογιστές. Όταν π.χ. περνάτε τον κέρσορα πάνω από ένα link, γίνεται ένα χέρι. Κατ΄αντιστοιχία όταν κρατάτε το δάχτυλό σας πάνω από ένα λίνκ αυτό υπογραμμίζεται. Και πάλι όμως για να πλοηγηθείτε στο σύνδεσμο θα πρέπει να πατήσετε πάνω τού, οπότε δώρο-άδωρον..Ίσως να είναι πιο πρακτικό όταν θέλετε να κάνετε highlight ένα κείμενο ώστε να το κάνετε copy. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πιο πολύ σαν κόλπο εντυπωσιασμού από την Sony παρά σαν κάτι χρήσιμό.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή της νέας συσκευής, ενώ θα κυκλοφορήσει, δυστυχώς, με την έκδοση 2.3 του Android προεγκατεστημένη, κάτι το οποίο δεν θα ευχαριστήσει πολλούς. Βέβαια η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich είναι σχεδόν σίγουρη, αλλά το πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο. Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την κυκλοφορία του ICS και είναι καιρός οι εταιρείες να σοβαρευτούν και να πωλούν τα κινητά τους ενημερωμένα. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει και οι ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού, Jelly Bean οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει..


No comments:

Post a Comment