Friday, March 9, 2012

Samsung Galaxy Tab 11.6, Η απάντηση στο νέο iPad με οθόνη 2560×1600 pixels!

Τις τελευταίες ώρες έρχονται στη δημοσιότητα φήμες σχετικά με παρουσίαση του νέου Samsung Galaxy Tab 11.6 ακόμα και αύριο. Η απάντηση στο νέο iPad θα είναι ηχηρή, καθώς η συσκευή αναμένεται να ενσωματώνει μια σειρά από νέες τεχνολογίες.
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δούμε αύριο το νέο Samsung Galaxy Tab 11.6, αλλά με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η απάντηση της Samsung στο νέο iPad δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της.

Το νέο tablet με την ασυνήθιστη διαγώνιο των 11.6 ιντσών θα είναι το πρώτο με επεξεργαστή Exynos 5250 στα 2GHz. Όπως έχουμε ξαναπεί για το συγκεκριμένο SoC, βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική ARM Cortex A-15 και οι επιδόσεις του αναμένεται να είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η μνήμη πιθανότατα θα φτάνει τα 2GB, ενώ αυτό που μένει να μάθουμε είναι ποιος επεξεργαστής γραφικών θα χρησιμοποιηθεί, ώστε να κοντράρει το θηρίο που κρύβεται μέσα στο νέο iPad.


Η οθόνη αναμένεται να έχει ανάλυση 2560x1600pixels, νούμερο που ξεπερνάει την αντίστοιχη ανάλυση του iPad αριθμητικά, αλλά από πλευράς Pixel Per Inch ratio το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο (260ppi).
Φυσικά το νέο Galaxy Tab 11.6 θα κυκλοφορήσει με Android 4.0 Ice Cream Sandwich και δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα πρώτα που θα έχουν δυνατότητες dual-boot με Windows. Ίσως αυτός άλλωστε να είναι ο λόγος για τον οποίον επιλέχθηκαν οι 11.6 ίντσες, που παραδοσιακά ανήκουν στο “γκρουπ” των Windows slates.

Stay Tuned!

No comments:

Post a Comment