Sunday, March 11, 2012

Google Play, Εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, μουσική και βιβλία στο νέο Android Market


Η ανακοίνωση της Google ήρθε σαν δυναμίτης, καθώς απρόσμενα έβαλε τέλος στην ονομασία Android Market και εγκαινίασε το σούπερ κατάστημα της,Google Play. Το Play θα περιλαμβάνει εκτός από πωλήσεις εφαρμογών και παιχνιδιών, ταινίες, μουσική και βιβλία!
Σκοπός της μετονομασίας του Android Market σε Google Play είναι οι χρήστες του Android να κατανοήσουν πιο εύκολα τον συνολικά νέο χαρακτήρα του καταστήματος, που δεν περιορίζεται μόνο στις εφαρμογές. Η νέα πλατφόρμα θυμίζει σε φιλοσοφία περισσότερο Amazon και πρωταρχικός στόχος της Google φαίνεται να είναι η εταιρεία του Jeff Bezos.


Στο διαφημιστικό σποτάκι που δημιούργησε για την περίσταση η εταιρεία από το Mounten View, το χαρακτηριστικό που τονίζεται, ξεκάθαρα σε αντιπαραβολή με το iCloud, δεν είναι άλλο παρά ο συγχρονισμός κάθε κίνησης που κάνετε στις διαφορετικές συσκευές σας. Για παράδειγμα μια εφαρμογή που κατεβάσατε στο tablet σας, θα μπορείτε να τη βρείτε άμεσα στο κινητό σας, το ίδιο και μια ταινία, κ.ο.κ.
Η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος προωθείτε με προσφορές που έχουν ξεκινήσει από σήμερα και θα συνεχιστούν καθ’ όλη την εβδομάδα, ενώ εντύπωση προκαλεί το ανασχεδιασμένο λογότυπο που έχει το σχήμα του κουμπιού Play και έρχεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό πράσινο-άσπρο καλαθάκι αγορών.


Η εφαρμογή για κινητά και tablets θα γίνει διαθέσιμη σε λίγες ημέρες, ενώ η ανακοίνωση της νέα πλατφόρμας μία ημέρα πριν την παρουσίαση του νέου iPad, δείχνει την επιθετικότητα της Google απέναντι στην Apple, σε μια χρονιά που θα κρίνει πολλά.

No comments:

Post a Comment