Friday, March 23, 2012

Broadcom, Νέο GPS chip με 10 φορές καλύτερες επιδόσεις!


Μόλις αγοράσατε ένα smartphone, και εκτός από τους συνήθεις πομποδέκτες, ενσωματώνει και δέκτη GPS, ώστε να γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή το στίγμα σας. Μέχρι στιγμής η ακρίβεια του GPS είναι αρκετά καλή, με ένα σφάλμα 1-3 μέτρα όταν η ορατότητα προς τον ουρανό είναι καλή.

Η Broadcom, γνωστή για τα chip GPS που παράγει, ανακοίνωσε σήμερα το BCM4752 που φέρει αρκετές βελτιώσεις. Αρχικά, το μέγεθος μειώνεται κατά 44%, κάτι πολύ βολικό για τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνουν που προσπαθούν να κατασκευάσουν όλο και μικρότερες συσκευές. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η εταιρεία μιλά για αύξηση 1000%, δηλαδή 10 φορές καλύτερα! Ακόμα και άν πρόκειται για ένα θεωρητικό νούμερο, η βελτίωση είναι αρκετά σημαντική και θα μειώσει αρκετά το λάθος κατά τον εντοπισμό της θέσης μας. Το νέο chip εκτός από το κλασσικό πια GPS, υποστηρίζει και τα άλλα 3 δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης, GLONASS, QZSS, και SBAS.
broadcom-bcm4752-580x370
Τέλος, το νέο chip θα έχει την δυνατότητα να μας εντοπίζει και μέσα σε εσωτερικούς χώρους, με την βοήθεια των δικτύων Wi-Fi, των οποίων η γεωγραφική θέση είναι καταγεγραμμένη, αλλά και με το επιταχυνσιόμετρο και την πυξίδα που τα σύγχρονα κινητά διαθέτουν.
Όλα αυτά θα μπορεί να αναλάβει ένα chip που κατασκευάζεται με την μέθοδο των 44nm και θα καταναλώνει την μισή ενέργεια από ότι η σημερινή γενιά! Μα πως τα καταφέρνουν;

No comments:

Post a Comment