Monday, February 20, 2012

Πως να κατεβάσετε τα… πάντα μέσω Torrent!

Θα σας μάθουμε πως να κατεβάζετε ότι χρειάζεστε από τα πασίγνωστα Torrent. Αν και πρόκειται για μια σχετικά παλιά τεχνολογία, τα torrents αποτελούν μέχρι και σήμερα άλυτο γρίφο για αρκετούς φίλους μας. Λύστε όλες τις απορίες σας μέσα από τον σύντομο οδηγό μας!
Όταν μιλάμε για torrent, εννοούμε ουσιαστικά ένα πολύ μικρό σε μέγεθος αρχείο, με κατάληξη .torrent (!), το οποίο το βρίσκουμε σε
κάποια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και το αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας. Τέτοιες ιστοσελίδες αναζήτησης αρχείων torrent υπάρχουν δεκάδες ή και χιλιάδες, αλλά οι αξιόπιστες είναι λίγες και γνωστές.
Ακολουθήστε τον οδηγό μας κατά βήμα και κατεβάστε το πρώτο σας αρχείο μέσω torrent!

_____________________________________________________________

Βήμα 1ο
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιο αρχείο μέσω torrent, είναι να εγκαταστήσουμε έναν αξιόπιστο και γρήγορο torrent client (είναι το πρόγραμμα που ανοίγει τα αρχεία .torrent). Κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερος από τον δημοφιλέστατο μTorrent (utorrent στην Αγγλική).

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του μTorrent. Θα πρέπει να βλέπετε κάτι τέτοιο.

_____________________________________________________________

Βήμα 2ο
Κάντε κλικ στο κουμπί “Free Download” και πατήστε “Αποθήκευση” στο παράθυρο που θα ανοίξει. (στον Chrome ανοίγει ειδική μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης)

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε και να πατήσετε Run στο αναδυόμενο παράθυρο.

_____________________________________________________________

Βήμα 3ο
Αφού έχετε πλέον εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας τον μTorrent, αυτό που μένει είναι να βρείτε το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε.

Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να μπείτε σε κάποια από τις ιστοσελίδες αναζήτησης torrent και να αναζητήσετε αυτό που ψάχνεται. Για συγκεκριμένους λόγους δεν θα σας προτείνουμε εμείς κάποια τέτοια ιστοσελίδα, αλλά γράφοντας στο Google τη λέξη “torrent” σίγουρα θα βρείτε κάποια γνωστή τέτοια ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων!
Το περιβάλλον όλων αυτών των σελίδων είναι λίγο ή πολύ το ίδιο. Σε εμφανές σημείο, θα βρείτε ένα “κουτί” αναζήτησης στο οποίο θα πληκτρολογήσετε το όνομα αυτού που ψάχνετε.
Για παράδειγμα μια τέτοια σελίδα μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι…

_____________________________________________________________


Βήμα 4ο
Αφού εντοπίσετε το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε, (ψάξτε για αυτό με τους περισσότερους seeds -> είναι άνθρωποι που το έχουν στον υπολογιστή τους ολόκληρο το αρχείο που θέλετε και το μοιράζονται με την κοινότητα) πατήστε πάνω του και στη νέα σελίδα που θα ανοίξει κάντε κλικ στο “Download torrent/Κατέβασμα torrent”!

Προσοχή! Μην πατήσετε πάνω σε μεγάλα και “όμορφα” κουμπάκια που γράφουν Download, αυτά θα σας στείλουν σε ύποπτες και επικίνδυνες σελίδες. Ψάξτε για ένα απλό link με γράμματα με την παραπάνω φράση.
Πατήστε αποθήκευση στο αρχείο με την κατάληξη .torrent που θα εμφανιστεί και αφού αυτό κατέβει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανοίξτε το.
_____________________________________________________________

Βήμα 5ο
Αν όλα έχουν πάει καλά με την εγκατάσταση του μTorrent, τότε θα πρέπει να δείτε μπροστά σας μια εικόνα όπως η παρακάτω, που θα “ρωτάει” αν και που θέλετε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο του torrent. Πατήστε ΟΚ, καθήστε άνετα στην πολυθρόνα σας και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου σας!



_____________________________________________________________
Download Utorrent

Τα καταφέρατε;
Αν όχι, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για οτιδήποτε!
Υ.Γ.: Πολλά από τα αρχεία torrent περιέχουν παράνομο υλικό. Το Computer4Service σε καμιά περίπτωση δεν σας προτείνει να κατεβάσετε τέτοια παράνομα αρχεία.

2 comments:

  1. pia einai ta sosta settings pou prepei na exw sto utorrent?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν πατήσεις κάτω δεξιά δεξί click στο utorrent να βάλεις το download limit γύρω στα 100 για να μην σου παίρνει όλη την ταχύτητα του internet όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και όταν δεν τον χρησιμοποιείς αυτό να το κάνεις unlimited.

      Delete