Tuesday, October 14, 2014

Πώς να κρατήσετε ασφαλείς τις προσωπικές σας φωτογραφίες



Μπορεί να μην είσαι η διάσημη Τζένιφερ Λόρενς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θες να απαθανατίζεις τις προσωπικές σου ή τις… πολύ προσωπικές σου στιγμές.


Δικαίωμά σου! Και όσοι σου λένε ότι αφού φωτογραφίζεσαι γυμνή πρέπει να δέχεσαι και τη δημοσιοποίηση των –κλεμμένων- φωτογραφιών σου είναι απλά κομπλεξικοί!
Τι μπορεί να κάνεις για να συνεχίσεις το φωτογραφικό σου σπορ χωρίς φόβος και άγχος; Να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες!
Συνθηματικό
Ακούγεται τόσο προφανές, αλλά για πολλούς δεν είναι. Σίγουρα αν είσαι διάσημος ή διάσημη ένας χάκερ μπορεί να σπάσει το συνθηματικό σου. Αν όμως δεν έχεις καθόλου, του κάνεις τη δουλειά πολύ πιο εύκολη.
Προστάτεψε την φορητή συσκευή σου με password οθόνης το οποίο δεν είναι απλό, δεν είναι τέσσερα νούμερα στη σειρά και δεν προκύπτει από το όνομά σου, του φίλου σου, του σκύλου, των γενεθλίων σου κλπ.
Συγχρονισμός φωτογραφιών
Κλείσε το συγχρονισμό στο cloud, τον υπολογιστή σου, το dropbox, το photostream,  ή προς άλλες φορητές συσκευές που ίσως έχεις. Οι φωτογραφίες σου θα πρέπει να υπάρχουν μόνο στη συσκευή με την οποία τις έβγαλες, διαφορετικά θα χάσεις τη μπάλα.
Μοίρασμα φωτογραφιών
Μην στέλνεις τις φωτογραφίες αυτές σε φίλους, ερωτικούς συντρόφους κλπ. Όταν μία φωτογραφία φύγει από το κινητό σου, την έχεις «χάσει» για πάντα!
Κλείσε το WiFi και το Bluetooth στο κινητό
Όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο και ειδικά αν συνδέεσαι σε δωρεάν WiFi καταστημάτων, το κινητό σου γίνεται εύκολος στόχος για τον χάκερ που σε καταδιώκει. Μην συνδέεσαι σε τέτοια δίκτυα και προτίμησε να χρησιμοποιείς τη 3G σύνδεσή σου. Το Bluetooth είναι επίσης εύκολος στόχος για χάκερς αλλά και για… απλούς πελάτες που για πλάκα ενώ πίνουν καφέ ψάχνουν για θύματα.
Μην αφήνεις ποτέ αφύλαχτο κινητό
Όταν είσαι έξω ή ακόμα και σε ένα φιλικό σπίτι με κάποιους νέους άγνωστους καλεσμένους, μην αφήνεις το κινητό σου μόνο του. Ενας επισκέπτης που θα σε έχει δει να βάζεις τον κωδικό σου στην οθόνη μπορεί σε ελάχιστα λεπτά να μπει στο κινητό σου και να στείλει όλες τις επίμαχες φωτό στο email του.

No comments:

Post a Comment