Thursday, September 11, 2014

To Android KitKat τρέχει στο ένα τέταρτο των συσκευών


Ένας ακόμη μήνας μπήκε και η Google κυκλοφόρησε τα στατιστικά των εκδόσεων του Android για τον Σεπτέμβριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Android 4.4 KitKat συνεχίζει να αποκτάει όλο και περισσότερο μερίδιο στην αγορά. 

Πλέον τρέχει σχεδόν στο ένα τέταρτο των Android συσκευών και συγκεκριμένα στο 24,5%, με διαφορά 3,6 σε σύγκριση με τον Αύγουστο.
Με την αύξηση του Android 4.4 έχουμε ως αποτέλεσμα την μείωση κάποιων προηγούμενων εκδόσεων. Έτσι το Android 4.1 Jelly Bean αλλά και το Android 4.0 Ice Cream Sandwich έχασαν 1,4% και 1% αντίστοιχα από το μερίδιο τους. 
To Android 2.3 Gingerbread έπεσε στο11,4%, ενώ το Android 2.2 Froyo παραμένει στο 0,7% των συσκευών. Παρόλα αυτά υπήρξε μια μικρή αύξηση 0,9% για το Android 4.2 και 0,1% για το 4.3 Jelly Bean.
Σίγουρα δεν θα δούμε δραματικές αλλαγές στα στατιστικά του Σεπτεμβρίου σε περίπου ένα μήνα από τώρα. Το Android 4.4 θα συνεχίσει την πορεία του κατέχοντας ακόμη μεγαλύτερο μέρος της πίτας. Με την κυκλοφορία όμως του Android L θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα.

No comments:

Post a Comment