Monday, September 22, 2014

Το iCloud διαθέτει πλέον ταυτοποίηση δύο παραγόντων


Το πρώτο μεγάλο βήμα της Apple για να διορθώσει το πρόβλημα ασφάλειας του iCloud πραγματοποιήθηκε. Το iCloud.com είναι πλέον προστατευμένο από ένα σύστημα ελέγχου σε δύο στάδια. 

Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση σε εφαρμογές του iCloud.com είναι πιο ασφαλής, αλλά μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο για ορισμένους χρήστες.
Δεν είναι όμως τόσο δύσκολο και μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας στο iCloud από τώρα και στο εξής, εκτός από εσάς. Μόλις το ενεργοποιήσετε, θα μπορείτε να το δείτε στο iCloud.com. Ως εκ τούτου, κατά τη σύνδεσή σας εκεί, θα πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας κοντά, για να πάρετε τον κωδικό ξεκλειδώματος.
Το iCloud.com έχει εφαρμογές όπως το Mail, Επαφές, Ημερολόγιο, Υπενθυμίσεις, Numbers και Keynote. Όλες είναι περιορισμένες. Το ενδιαφέρον είναι, ότι το Find My iPhone και οι Ρυθμίσεις δεν είναι κλειδωμένα, έτσι μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά είτε έχετε ένα τηλέφωνο ή όχι.
Όταν είναι ενεργοποιημένη η επαλήθευση 2 παραγόντων στο iCloud, θα λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στο λογαριασμό σας. Αν είστε εσείς, απλά αγνοήστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η σελίδα iCloud.com έχει τη δυνατότητα να καταστήσει ευκολότερο για τους χρήστες που έχουν μόνο έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν. Απλά ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Remember this browser” και δεν θα σας ζητηθεί να δώσετε πρόσθετο κωδικό.

No comments:

Post a Comment