Friday, September 19, 2014

Android L: Έρχεται σε Galaxy S5 και Note 4 ως τις αρχές Δεκεμβρίου (;)


Αν και οι τελευταίες φήμες θέλουν την αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού λογισμικού να έρχεται περίπου στις αρχές Οκτωβρίου, παράλληλα με το ντεμπούτο του HTC Nexus 9, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Και γιατί τόση ανυπομονησία από τους Android fans; 

Μα φυσικά γιατί η συγκεκριμένη ενημέρωση αναμένεται να φέρει νέο σχεδιασμό και σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για 64-bit, αλλαγή από το Dalvik στο ART (android runtime) για τις εφαρμογές και ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος.

Αναρωτιέστε, λοιπόν, αν και πότε το Android L θα έρθει στη δική σας συσκευή; Ακόμα δεν είναι βέβαιη η ενημέρωση αρκετών συσκευών αλλά για ορισμένες είναι σίγουρη και η μόνη απορία έγκειται στο πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να γίνει διαθέσιμη. Μπορείτε να δείτε όμως πού ακριβώς βρίσκεστε εδώ.

Είστε κάτοχος ενός Galaxy S5 ή σκέφτεστε να γίνετε ενός Note 4; Τότε τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για σας. Δημοσιεύσεις εκ των έσω της Samsung θέλουν την εταιρία να εργάζεται πυρετωδώς ώστε οι ναυαρχίδες της να λάβουν το Android L τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Συγκριτικά με τις συνηθισμένης χρονικές επιδόσεις των αναβαθμίσεων που έχουμε γνωρίσει  μέχρι τώρα, η ημερομηνία αυτή είναι εκπληκτικά σύντομη ακόμα και αν η Google κυκλοφορούσε το Android L αύριο.

Η βασική δικαιολογία που χρησιμοποιεί η Samsung για τις καθυστερήσεις της είναι ότι οι συσκευές δεν τρέχουν Stock Android αλλά Android που έχει πάνω TouchWiz. Η ετοιμασία και η δοκιμή ενός τέτοιου λογισμικού είναι πολύ σύνθετη και απαιτεί παραπάνω χρόνο, ή τουλάχιστον αυτό ακούμε ως απάντηση στην καθυστέρηση που υπάρχει από τις εταιρίες.

Η τωρινή «βιασύνη» οφείλετε, φυσικά, στις προσπάθειες της Samsung να προλάβει τους ανταγωνιστές της. Πέρσι, πρώτη η Motorola και αμέσως μετά η HTC είχαν προσφέρει στους χρήστες του την ενημερωμένη έκδοση Android KitKat 4.4. Αυτή η φορά, και οι δύο εταιρίες περιμένουμε να δώσουν το Android L στις ναυαρχίδες τους μέσα σε 90 μέρες από την στιγμή που θα πάρουν τον τελικό κώδικα από την Google.

Αν και μας εξέπληξε ευχάριστα η παραπάνω φήμη, οι χρήστες ενός Galaxy S4 ή ενός Note 3 μάλλον θα απογοητευτούν καθώς δεν ισχύει κάτι ανάλογο γι’ αυτούς. Όπως συμβαίνει κάθε φορά, έτσι και τώρα η ενημέρωση θα αργήσει να φτάσει στις συσκευές σας. Φαίνεται ότι η Samsung είναι απόλυτα απασχολημένη με την αναβάθμιση των σημερινών ναυαρχίδων της, ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι και εδώ οι καθυστερήσεις είναι πάντα πιθανές.


No comments:

Post a Comment