Friday, May 31, 2013

Intel Haswell, Έρχονται τα laptops με μπαταρία για 24 ώρες!


Ένα πολύ μεγάλο βήμα ετοιμάζεται να κάνει η Intel, καθώς ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα ultrabooks με Intel Haswell επεξεργαστή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δούμε τους χρόνους αυτονομίας να πολλαπλασιάζονται απότομα!

Οι νέοι επεξεργαστές θα αποτελέσουν το σημείο υπεροχής των Windows Blue tablets/ultrabooks της επόμενης γενιάς, καθώς με την 3D αρχιτεκτονική των 22nm που χρησιμοποιούν, μπορούν και μεγιστοποιούν την απόδοση, ελαττώνοντας κατακόρυφα την κατανάλωση ισχύος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα, οι νέοι επεξεργαστές βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τα εργοστάσια, με τις πρώτες συσκευές να αναμένονται τον Ιούνιο. Πάντως η Intel ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παρτίδες ενδέχεται να έχουν προβλήματα με κάποια περιφερειακά USB 3.0, τα οποία θα πρέπει να επανασυνδέονται στις συσκευές μετά από επαναφορά από stand by.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μαζί τους Haswell επεξεργαστές, θα δούμε και τους νέους Merrifeld Atom για κινητά. Ένα πρώτο δείγμα αυτής της γενιάς είχαμε δει με το Lenovo K900, αλλά είναι βέβαιο ότι έρχονται πολλά περισσότερα σύντομα.

No comments:

Post a Comment