Monday, February 4, 2013

evasi0n Jailbreak για iOS 6: Κυκλοφόρησε!


Το evasi0n, το πολυαναμενόμενο untethered jailbreak tool για το iOS 6, κυκλοφόρησε από την ομάδα των evad3rs!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το evasi0n υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις του iOS 6 (6, 6.0.1, 6.0.2, 6.1) και όλες τις συσκευές (iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV), εκτός από το Apple TV 3rd gen.

Μπορείτε να κατεβάστε το Evasi0n από εδώ, ωστόσο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία έχετε κατά νου τα εξής:
  • Κρατήστε ένα backup της συσκευή σας μέσω του iTunes ή του iCloud. Mε αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε πως δεν θα χάσετε δεδομένα εάν κάτι “πάει στραβά” κατά τη διαδικασία του Jailbreak. Εάν κρατάτε backup με password στο iTunes απενεργοποιήστε την “ασφάλεια” για την ώρα. Δημιουργήστε ένα νέο backup χωρίς password. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εκ νέου τα password του iTunes μετά την ολοκλήρωση του Jailbreak.
  • Απενεργοποιήστε τον κωδικό κλειδώματος της συσκευής (εφόσον έχετε) γιατί μπορεί να προκληθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία του Jailbreak.
  • Να είστε υπομονετικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μην εκκινήσετε το iTunes ή το xCode πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Jailbreak.
  • Εάν η διαδικασία του Jailbreak “κολλήσει κάπου” απλώς επανεκκινήστε το evasi0n και την συσκευή σας (ίσως χρειαστεί να κάνετε reset).
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη καθώς η εφαρμογή σας καθοδηγεί βήμα-προς-βήμα, ωστόσο για τη δική σας διευκόλυνση θα δημοσιευτεί σύντομα αναλυτικός οδηγός για όλους εσάς που δεν νιώθετε αρκετά σίγουροι ώστε να προχωρήσετε από μόνοι σας.

Θα σας αφήσω με μία προσωπική συμβουλή την οποία ωστόσο είμαι σίγουρος πως δεν θα ακολουθήσετε:


Συγκρατηθείτε και μην προχωρήσετε από την πρώτη ημέρα στο Jailbreak της συσκευής σας.

Σχεδόν πάντα, οι πρώτες εκδόσεις των jailbreak tools παρουσιάζουν μικροπροβλήματα και ασυμβατότητες οι οποίες διορθώνονται μετά από ~2 ημέρες με την κυκλοφορία αναβαθμισμένων εκδόσεων.


Η υπομονή είναι αρετή… και σας γλιτώνει από περιπέτειες



No comments:

Post a Comment