Wednesday, February 6, 2013

Ιοί, Διαφημίσεις, Antivirus και Android

Αφορμή γι’αυτό το άρθρο είναι ένα σχόλιο που βρήκα, φυσικά από Έλληνα, σε μία εφαρμογή που δήθεν έχει ιό γιατί τα καταπληκτικά antivirus που κυκλοφορούν στο Android τον ενημέρωσαν για την ύπαρξη του.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από μερικά βασικά για να καταλάβουμε γιατί οι περισσότερες εφαρμογές δεν έχουν ιούς και γιατί τα Antivirus ενημερώνουν για ύπαρξη ιού. Κατά τη δημιουργία μιας εφαρμογής ο εκάστοτε developer πρέπει να πάρει μία απόφαση, αν θα βγάλει λεφτά από αυτό που έφτιαξε, αν ναι με πιο τρόπο αλλιώς την δίνει δωρεάν στο εκάστοτε Appstore.
Επιλογές για να βγάλεις λεφτά από εφαρμογές υπάρχουν αρκετές, μέσω διαφημίσεων, δωρεάς,προσθέτοντας add-in ιδιότητες ή αντικείμενα στην εφαρμογή και φυσικά πουλώντας την στο Appstore. Η περίπτωση που μας ενδιαφέρει είναι η πρώτη με τις διαφημίσεις και θα την αναλύσουμε παρακάτω και τη σχέση έχει με τους φερόμενους ως ιούς.

Όταν λοιπόν ο εκάστοτε developer θα αποφασίσει να βγάλει λεφτά από τις εφαρμογές του, μέσω διαφημίσεων, θα πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό σε μια εταιρία που “σερβίρει” διαφημίσεις, τέτοιες εταιρίες υπάρχουν αρκετές όπως η Google, Admob, Smaato, Mobclix, xAd και μία λίστα που δεν έχει τελειωμό, και να γράψει κώδικα ώστε να εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις στην εφαρμογή του.
Αυτές οι εταιρίες όμως δεν είναι μέρος του SDK(τι είναι το SDK) του Android, γι’αυτό έχουν φτιάξει δικά τους add-ons για το SDK του Android κάτι που το κάθε Antivirus το βρίσκει σαν “ξένο” μέσα στην εφαρμογή.


No comments:

Post a Comment