Tuesday, January 22, 2013

Πόσες είναι αυτή τη στιγμή οι Jailbroken συσκευές; Ο Saurik δίνει την απάντηση

To Techcrunch δημοσίευσε ένα εξαιρετικά περιεκτικό άρθρο/αναδρομή στην ιστορία του jailbreak μέσα από το οποίο ξεχωρίσαμε ένα νέο δεδομένο που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς: Το ποσοστό iOS συσκευών που έχουν εγκατεστημένο το Cydia, μέσα στο διάστημα του τελευταίου διμήνου.



Σύμφωνα με τον  Jay Freeman aka Saurik (βλ. ο “πατέρας” του Cydia), ο αριθμός των iOS συσκευών που έχουν εγκατεστημένο το Cydia (μέσα στο διάστημα του τελευταίου διμήνου) είναι 22.780.029!
Την πρώτη θέση στο γράφημα καταλαμβάνει το iPhone 4 και ακολουθεί το iPhone 4S με το iPhone 3GS να συμπληρώνει την 1η τριάδα με ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 67%.
Τα iPad (1st gen, 2nd gen, 3rd gen) δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το 18% ενώ τα iPod touch βρίσκονται ακόμα πιο χαμηλά στο ποσοστό εγκατάστασης/χρήσης του Cydia το τελευταίο δίμηνο.

Το νούμερο των 22.780.029 Jailbroken συσκευών φαντάζει τεράστιο με το πρώτο άκουσμα, ωστόσο με μία δεύτερη προσεκτικότερη ματιά στα στοιχεία που έχουμε ανακαλύπτουμε πως τελικά πρόκειται για μία πολύ μικρή μερίδα των χρηστών. Πόσο μικρή;

Το Σεπτέμβριο του 2012, κατά την διάρκεια του Keynote στο event με τίτλο “It’s almost here”, ο Tim Cook ανακοίνωσε πως έχουν πουληθεί 400.000.000 iOS devices! Το νούμερο αυτό προφανώς δεν συμπεριλαμβάνει το iPhone 5 το οποίο και παρουσιάστηκε εκείνη την ημέρα καθώς και τις πωλήσεις των iPhone 4S/4 από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα!

Όπως φαίνεται, το ποσοστό χρηστών που έχει Jailbroken συσκευή (στοιχεία τελευταίου διμήνου) κυμαίνεται περίπου στο 5%. Το νούμερο αναμένεται να ανέβει αρκετά μόλις κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο Jailbreak tool για το iOS 6.1, όπως δηλώνει και ο Saurik:

Every time we release jailbreak, we get a massive spike of renewed interest, during which time people furiously are upgrading, jailbreaking, browsing packages, and purchasing products, they are seriously active users; that spike is so large that the rate it falls over time swamps the rate of organic user accumulation, so the overall usage of jailbreaking is always going down.




No comments:

Post a Comment