Thursday, January 24, 2013

iOS 6 Jailbreak, Under construction!


Είναι γνωστό πως οι devs/hackers που ασχολούνται με το Jailbreak έχουν σχεδόν αμέσως διαθέσιμο ένα jailbreak για τις δικές τους συσκευές, το οποίο όμως χρειάζεται αρκετές τεχνικές γνώσεις για την λειτουργία του από κάποιον τρίτο, ενώ δεν λειτουργούν πάντα ικανοποιητικά.

Επιπλέον, είναι αναγκαία η ανεύρεση ενός ικανιποιητικού αριθμού hacks/exploits ώστε το Jailbreak να γίνει πραγματικότητα και να λειτουργεί ομαλά, ενώ όσο πιο βαθιά ψάχνει κανείς, τόσο δυσκολότερο είναι για την Apple να καλύψει τα κενά.
Τα 2 πρωταγωνιστικά πρόσωπα αυτή την στιγμή στην jailbreak σκηνή είναι ο pod2G και ο planetbeing, οι οποίοι πρόσφατα ξεκίνησαν την δουλειά για την δημιουργία ενός jailbreak που να λειτουργεί στον επεξεργαστή Α6. Μάλιστα, στάθηκαν αρκετά τυχεροί(ή έιναι απλά πολύ καλοί) και βρήκαν ήδη 2 νέα τρωτά σημεία στο λογισμικό της Apple. Αυτά, σε συνδυασμό με αυτά που έχουν ήδη βρει, συν τον απαραίτητο κώδικα για την δημιουργία του εκτελέσιμου προγράμματος που τρέχει ο απλός χρήστης, θα επιτρέψουν στους 2 hackers την κυκλοφορία ενός ακόμα Jailbreak.
Το πότε εξαρτάται από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν από εδώ και πέρα, αλλά και από την ορεξή τους! Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν άμεσο κέρδος από αυτή την δουλειά, παρά μόνο την προβολή των ικανοτήτων τους, η οποία βέβαια δεν περνά απαρατήρητη από τις εταιρείες.


No comments:

Post a Comment