Monday, May 14, 2012

Sony Xperia GX, Νέα ναυαρχίδα για την Sony, χωρίς μπροστινά πλήκτρα και 13MP κάμερα

Το Sony Xperia S δεν έμελλε να είναι το καλύτερο κινητό της Sony. Το κινητό που βλέπαμε τόσο καιρό σε leaks, το Sony LT29i “Hayabusa”, ανακοινώθηκε με διαφορετικό βέβαια όνομα. Ποιό; Sony Xperia GX.

Το νέο μοντέλο αρχικά τρέχει το Android 4.0 Ice Cream Sandwich από το εργοστάσιο. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κανένα update για το φέρετε σε αυτή την έκδοση, ενώ δεν διαθέτει εμπρόσθια πλήκτρα, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να απολαύσετε μία αγνή Android εμπειρία.
Το νέο μοντέλο θα έχει HD οθόνη(1280×720) διαγωνίου 4.6 ιντσών. Η Sony της χαρακτηρίζει ως Reality display και έχει ενσωματώσει στο κινητό την Bravia Engine, που βελτιώνει την απόδοση της εικόνας. Αυτά θα προβάλει καθοδηγούμενη από τον νέο ταχύτατο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon S4, χρονισμένο στο 1.5GHz, για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.. Μόνο ότι είναι κοντά σε απόδοση στοn τετραπύρηνο ανταγωνισμό.

Τέλος η κάμερα είναι και αυτή αναβαθμισμένη. Η ανάλυση έχει ανέβει κατά 1MP, φτάνοντας τα 13 και η φακός χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ακούει στο όνομα stacked. Αυτή προσφέρει αυξημένες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα μειώνει το μέγεθος του φακού. Χάρη στο νέο φακό το νέο Sony Xperia S, θα έχει την δυνατότητα μα τραβά HDR Video(!).

Η παγκόσμια διάθεση του κινητού θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα κοστίζει, κλασσικά, περίπου 600 ευρώ. Μέχρι τότε περιμένουμε υπομονετικά, ενώ μπορούμε να ρίξουμε μία ματιά στις δυνατότητες της νέα κάμερας!


No comments:

Post a Comment