Friday, May 11, 2012

Canonical: Στόχος για τα συστήματα με Ubuntu το 5% της συνολικής αγοράς



Οι δημιουργοί μιας από τις πλέον επιτυχημένες διανομές Linux βάζουν ως στόχο ένα μερίδιο αγοράς γύρω στο 5%για την επόμενη χρονιά. Η Canonical θέλει ένα στα είκοσι συστήματα που θα πωλούνται το 2013 να τρέχει σε περιβάλλον Ubuntu.


Ο στόχος ακούγεται (και είναι) πολύ φιλόδοξος. Κάτι που δε γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι η Ubuntu έχει πολύ καλή παρουσία στην Κίνα, καθώς πολλοί κατασκευαστές προωθούν στην αγορά υπολογιστές με προεγκατεστημένη τη διανομή. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις οι χρήστες παίρνουν ένα φθηνό σύστημα με Ubuntu και μετά κάνουν format εγκαθιστώντας μια πειρατική κόπια των Windows. Το στοίχημα για την Canonical, λοιπόν, είναι να πείσει τους χρήστες ότι δε χρειάζονται τα Windows για να έχουν μια ικανοποιητική εμπειρία στον υπολογιστή τους.

Παράλληλα, η Canonical επεκτείνει τις δραστηριότητές της, με "ανοίγματα" στην αγορά των smart TVs αλλά και των smartphones/tablets. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί μια ειδική έκδοση της Ubuntu για φορητές συσκευές και μένει να δούμε αν υπάρχει χώρος και για την Canonical στην τεράστια αυτή αγορά

No comments:

Post a Comment