Wednesday, May 2, 2012

Πως φτιάχνεται ένας υπολογιστής 8-bit;


Η διαδικασία παραγωγής των υπολογιστών είναι σήμερα εντελώς αυτοματοποιημένη. Ειδικά μηχανήματα έχουν αναλάβει την δημιουργία των εξαρτημάτων και την ένωση τους, αφήνοντας μας απλούς παρατηρητές της όλης διαδικασίας.

Ο Kyle Hovey θέλησε να έχει την χαρά της δημιουργίας και ξεκίνησε το project της κατασκευής ενός 8-bit υπολογιστή χρησιμοποιώντας απλά ηλεκτρικά στοιχεία, όπως καλώδια, αντιστάσεις κ.τ.λ. Μάλιστα, δημιούργησε και το αντίστοιχο blog, ώστε να μπορούμε να δούμε τα βήματα που ακολούθησε ένα προς ένα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το δικό μας βήμα προς την δημιουργία ενός υπολογιστή, να ξέρουμε τι να προσέξουμε!

Μπορεί, η κατασκευή του Kyle, να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο από τεχνολογικής άποψης, μιας και υλοποιεί την αρχιτεκτονική SAP-1(simple as possible), αλλά δείχνει πως εάν κάποιος έχει μεράκι, και γνώσεις φυσικά, μπορεί εύκολα να φτιάξει έναν μικρό υπολογιστή που θα τον βοηθάει στις καθημερινές του πράξεις. Εδώ θα βρείτε το blog, το οποίο καταγράφει κάθε του κίνηση. Ξεκινήσατε ή ακόμα;


No comments:

Post a Comment