Tuesday, April 10, 2012

Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της καναδικής RIM από ξένη εταιρεία



Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η RIM δε διάγει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, με τα BlackBerry να χάνουν διαρκώς έδαφος στην αγορά των smartphones. Οι φήμες για εξαγορά της εταιρείας γίνονται ολοένα και εντονότερες, αν και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στον ορίζοντα.




Ένας από τους βασικούς παράγοντες που αποθαρρύνουν τους εν δυνάμει επενδυτές είναι το υπουργείο Οικονομικών του Καναδά. Η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει μπλοκάρει στο παρελθόν απόπειρες εξαγοράς ντόπιων εταιρειών από ξένους ομίλους, με το σκεπτικό ότι τέτοιες εξελίξεις δεν έχουν όφελος για τη χώρα. Στην περίπτωση της RIM, όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά, με τον υπουργό Οικονομικών Jim Flaherty να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δε θα πει "όχι" σε μια εξαγορά της εταιρείας από επιχειρηματικό όμιλο της αλλοδαπής.

Η RIM είναι ένα από τα σύμβολα της καναδικής οικονομίας, οπότε η τρέχουσα κατάσταση με τις συνεχείς ζημιές και τις σπασμωδικές διοικητικές ανακατατάξεις μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του καναδικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Από αυτή την άποψη, η κυβέρνηση δε θα έλεγε όχι σε μια εξαγορά που θα βελτίωνε το image και τις προοπτικές της ιστορικής εταιρείας

No comments:

Post a Comment