Wednesday, April 25, 2012

Η Microsoft ενσωματώνει το Skype στο Xbox



Η Microsoft αναζητά στελέχη που θα αναλάβουν να ενσωματώσουν τη διάσημη υπηρεσία VoIP Skype στην κονσόλα παιχνιδιών Xbox. Οι σχετικές αγγελίες έχουν ήδη δημοσιευτεί και όσοι προσληφθούν θα ενταχθούν στη νέα ομάδα Skype Xbox Engeineering Team με έδρα το Λονδίνο.




Οι αγγελίες δε δίνουν και πολλές πληροφορίες για το πώς θα υλοποιηθεί τελικά το project. Αναφέρεται, πάντως, ότι η εμπειρία σε εφαρμογές του Metro interface θα αξιολογηθεί ως πρόσθετο προσόν. Έχει, επίσης, ενδιαφέρον ότι δεν αναφέρεται ρητά το Xbox 360, οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για εφαρμογή που θα αφορά στην επόμενη έκδοση της κονσόλας.

Δεν προκαλεί, βέβαια, έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft θέλει να ενσωματώσει το Skype στην κονσόλα της. Ο κολοσσός του software προχώρησε πέρυσι στην εξαγορά του Skype έναντι 8,5 δισ. δολαρίων και σχεδόν ταυτόχρονα τόνισε ότι σκοπεύει να φέρει την υπηρεσία αυτή σε πλατφόρμες όπως τα Windows Phone και το Xbox. Μένει τώρα να δούμε αν η εταιρεία έχει στο μυαλό της κάτι πιο εντυπωσιακό από μια απλή εφαρμογή διαδικτυακής επικοινωνίας.

No comments:

Post a Comment