Thursday, April 26, 2012

Το Facebook εξαγοράζει 650 πατέντες από τη Microsoft




Η Microsoft και το Facebook κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι η διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποκτά δικαιώματα χρήσης για 650 περίπου παντέντες. Το ποσό που θα κερδίσει η Microsoft από αυτή τη συναλλαγή ανέρχεται στα 550 εκ. δολάρια.





Ωστόσο, δε μιλάμε ακριβώς για καθαρά κέρδη της Microsoft. Πρόκειται για πατέντες που εξαγόρασε πρόσφατα η δημιουργός των Windows από την AOL. Συνολικά, η Microsoft εξαγόρασε 925 πατέντεςέναντι 1 δισ. δολαρίων και διαθέτει τώρα τις 650 στο Facebook για τα μισά περίπου χρήματα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στα προϊόντα της και τις 925 πατέντες.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ εξαγορών πνευματικής ιδιοκτησίας που έχει εξαπολύσει το Facebook τον τελευταίο καιρό. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες το Facebook εξαγόρασε εκατοντάδες πατέντες από την IBM. Δεν είναι, βέβαια, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Facebook έχει ένα ανοικτό δικαστικό μέτωπο με τη Yahoo, η οποία εγκαλεί την εταιρεία του Mark Zuckerberg για παράνομη χρήση των πατεντών της.

No comments:

Post a Comment