Monday, March 12, 2012

Η Samsung συγκρίνει το νέο iPad με το Samsung Galaxy Note 10.1!


Λίγες ώρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου iPad, η Samsung δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και υπενθυμίζει στο κοινό ότι πρόσφατα παρουσίασε το Samsung Galaxy Note 10.1 (με τη γραφίδα S-Pen) και μάλιστα συγκρίνει άμεσα τα δύο tablets!

 Όπως θα δείτε και στο παρακάτω γράφημα, η Samsung επικεντρώνεται στο περιβάλλον εργασίας και τη λειτουργικότητα, τονίζοντας αρχικά ότι στο Galaxy Note 10.1 μπορείτε να παρακολουθείτε και να χρησιμοποιείτε/εργάζεστε σε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι εφικτό στο νέο iPad. Αυτό είναι αλήθεια, αρκεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί κάποια από τις ειδικές εφαρμογές της Samsung που υποστηρίζουν το αντίστοιχο API για Android.


Στη συνέχεια, η σύγκριση πηγαίνει στη γραφίδα S-Pen του Galaxy Note, η οποία δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να γράφει και να ζωγραφίζει με εξαιρετική ακρίβεια, κάτι που επίσης λείπει από το νέο iPad. Χάριν στην γραφίδα, ο χρήστης μπορεί επίσης να κρατά σημειώσεις σε μια εφαρμογή καθώς παρακολουθεί μια άλλη, και εδώ η Samsung αναφέρει ότι με το νέο iPad μπορείτε να το κάνετε, αρκεί να έχετε μαζί σας χαρτί και στυλό. Κλείνοντας τα σχετικά με τη γραφίδα, αναφέρει ότι είναι δυνατή η ακριβής διαχείριση και επεξεργασία φωτογραφιών, αλλά εδώ η συζήτηση πηγαίνει στις δυνατότητες της εφαρμογής και όχι στα χαρακτηριστικά της συσκευής, οπότε μάλλον είναι άστοχο το επιχείρημα.
Τέλος, η Samsung αναφέρει ότι το νέο iPad είναι παχύτερο και βαρύτερο από το Galaxy Note 10.1 (γενικότερα τα Galaxy Tabs είναι λιγότερο ογκώδη από τα iPads), ενώ το τελευταίο διαθέτει τεχνολογία υπερύθρων για να χρησιμοποιείται ως τηλεχειριστήριο, και φυσικά περιλαμβάνει υποδοχές microSD και USB.
Όλα σωστά μέχρι εδώ, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανάλυση της οθόνης, στον επεξεργαστή και την κάμερα. Επιπλέον, το νέο iPad κυκλοφορεί στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, με τις τιμές να είναι ήδη γνωστές και τις προπαραγγελίες ήδη σε εξέλιξη, ενώ δεν μπορούμε να πούμε τα ίδια για το Galaxy Note 10.1, και αναπόφευκτα η Apple κερδίζει τουλάχιστον χρονικά τον πόλεμο του marketing.
BONUS: Μιας και το post αναφέρεται σε συγκρίσεις, σας παραθέτουμε παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό γράφημα του Engadget που βάζει δίπλα στο νέο iPad τα Samsung Galaxy Note 10.1 – Asus Transformer Pad InfinityToshiba Excite X10 LE.




No comments:

Post a Comment