Saturday, March 3, 2012

Samsung Galaxy S III, Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το superphone που κυκλοφορεί τον Απρίλιο!

Η MWC 2012 ήταν μια άκρως εντυπωσιακή έκθεση, με δεκάδες καινοτόμες συσκευές να μην μας αφήνουν σε ησυχία. Αυτό που έλειψε από την έκθεση, ήταν η παρουσίαση του Samsung Galaxy S III, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα τον Απρίλιο. Πάμε να θυμηθούμε όλα όσα ξέρουμε για αυτό μέχρι σήμερα!
Οι φήμες που καθημερινά κάνουν την εμφάνιση τους και αφορούν το νέο flagship της Samsung είναι εκατοντάδες. Κάποιες φαντάζουν πολύ ακραίες, όπως η οθόνη ανάλυσης 1080p Full HD ενώ άλλες μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη δόση αλήθειας (βλ. κεραμικό πίσω καπάκι). Πάμε να τις θυμηθούμε μία προς μία και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα…

 Επεξεργαστής
Αν και οι περισσότερες φήμες θέλουν την ύπαρξη τετραπύρηνου επεξεργαστή Exynos 4212 στο εσωτερικό του Samsung Galaxy S III, δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει η παρουσίαση ενός υπερσύγχρονου διπύρηνου μοντέλου, που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική ARM Cortex A-15. Οι πιο αισιόδοξοι θέλουν τη συσκευή μάλιστα να φοράει δύο από τους παραπάνω επεξεργαστές με την ονομασία Exynos 5250, με το συνολικό αποτέλεσμα να έχει 4 πυρήνες που θα προσφέρουν καταιγιστικές επιδόσεις.

Σε ότι αφορά το χρονισμό των πυρήνων, αν λάβουμε ως αληθές το “τετραπύρηνο” σενάριο, τότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε μια συχνότητα 1.5-1.6 GHz. Αντίθετα, αν πιστέψουμε την ύπαρξη μόνο δύο πυρήνων, τότε θα δούμε ταχύτητες από 1.8-2 GHz.


Οθόνη
Εδώ τα πράγματα φαίνονταν ξεκάθαρα μέχρι και πριν λίγες ημέρες, καθώς η ύπαρξη οθόνης 4.6 ιντσών τεχνολογίας Super Amoled Plus και ανάλυσης 1280x720p έμοιαζε να έχει κλειδώσει. Αναπάντεχα, τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στο προσκήνιο όλο και περισσότερες φήμες που θέλουν το ιντσάζ να φτάνει τις 4.8 ίντσες και την ανάλυση να προσεγγίζει ακόμα και τα 1080p.

Αν πάντως πάμε σε διαγώνιο 4.8 ιντσών, τότε ελπίζουμε στην ύπαρξη σχεδόν ανεπαίσθητου πλαισίου γύρω από την οθόνη και στην απουσία φυσικών capacitive πλήκτρων, ώστε να διατηρηθεί σχετικά μικρό το συνολικό μέγεθος.

Μνήμη + Αποθηκευτικός χώρος
Στον τομέα αυτό, τα 2GB μνήμης RAM φαίνονται να είναι στανταράκι, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα ξεκινάει κλασικά από τα 16GB και θα φτάνει μέχρι τα 64GB. Ίσως πάντως δούμε να εγκαταλείπεται η μικρή χωρητικότητα των 16GB, αν και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει στο πακέτο θύρα για κάρτες micro SD.


Σχεδίαση
Αν κάτι με ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι η σχεδίαση και η ποιότητα κατασκευής. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια κατασκευή από ανθεκτικό υλικό (πιθανότητα κεραμικό), ενώ στο μπροστά μέρος ίσως δούμε για πρώτη φορά μια επιφάνεια τόσο πολύ καλυμμένη από οθόνη. Ένα όνειρό ετών, η εξάλειψη του πλαισίου γύρω από την οθόνη, μοιάζει πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, αν και ποτέ δεν θα πρέπει να αποκλείουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Το πάχος δεν είναι γνωστό αν θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα κινηθεί πάνω ή κάτω από τα 8 χιλιοστά, αρκεί να μην ξεπερνάει τα 9.


Κάμερα
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα θολά. Από τη μία φαίνεται ότι θα μείνουμε στα 8 megapixels με ανανεωμένα φυσικά οπτικά μέρη για καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών και από την άλλη φημολογείται η ύπαρξη σένσορα ανάλυσης 12 megapixels, κάτι που θα μετατρέψει το Samsung Galaxy S III και σε πολύ ικανό camera-phone.


Μπαταρία
Μεγάλη οθόνη και επεξεργαστής σημαίνουν μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Η ανάγκη ύπαρξης μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίας είναι πιο υπαρκτή από ποτέ, γι’ αυτό μοιάζει βέβαιο ότι θα δούμε τουλάχιστον μια μπαταρία 2250 mAh.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Samsung θα εγκαινιάσει με το SGS3 τον δικό της νέο ασύρματο τρόπο φόρτισης!

Άλλα
Εκτός από την ύπαρξη του ανανεωμένου TouchWiz 5.0 και της διασύνδεσης μέσω NFC, το πιο εντυπωσιακό έξτρα χαρακτηριστικό που έχουμε ακούσει για το Samsung Galaxy S III αφορά την αδιάβροχη διάσταση του. Η τεχνολογία πλέον υπάρχει και το μόνο που απαιτείται είναι χρήμα για την αγορά της. Θα κάνει το μεγάλο βήμα η Samsung; Ή θα περιμένει να δει τις κινήσεις της Apple;


Παρουσίαση/Κυκλοφορία
Εξ’ αρχής σας είχαμε μιλήσει για παρουσίαση μέσα στο Μάρτιο και κυκλοφορία τον Απρίλιο. Χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις προβλέψεις μας, φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε και δεν θα πρέπει να θεωρου΄με απίθανη την παρουσίαση της συσκευής μία εβδομάδα ακριβώς μετά την παρουσίαση του iPad 3, ώστε να κλέψει μερίδιο της δημοσιότητας του.



Πηγή

No comments:

Post a Comment