Wednesday, March 28, 2012

Ανακοινώθηκε η Nvidia GeForce GTX 680



Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε αυτή τη βδομάδα στον αέναο πόλεμο ανάμεσα στην Nvidia και την AMD για τον τίτλο της καλύτερης κάρτας γραφικών. Η Nvidia έκανε τα αποκαλυπτήρια της GeForce GTX 680, ρίχνοντας το γάντι στην AMD και τη Radeon HD 7970.



Η κάρτα είναι εξοπλισμένη με τον πυρήναKepler, τον πρώτο στην ιστορία της Nvidia που κατασκευάζεται στα 28 νανόμετρα. Η συχνότητά του έχει οριστεί στα 1006MHz, ενώ όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις ανεβαίνει στα 1058MHz. Μπορεί η διαφορά να είναι πολύ μικρή, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν κάρτες με υψηλότερες συχνότητες.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 1536 CUDA cores, 2GB GDDR5, 256-bit memory interface και κατανάλωση έως 195 watts. Η κάρτα απαιτεί δύο 6-pin connectors για να λειτουργήσει.

Οι πρώτες συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο κορυφαίες μονοπύρηνες κάρτες δείχνουν ότι η Nvidia μάλλον παίρνει και πάλι τα σκήπτρα της ισχυρότερης κάρτας γραφικών στον πλανήτη. Βέβαια, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν δοκιμάσουμε live την κάρτα στα PC Labs. Όσο για την τιμή της, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Radeon HD 7970, οπότε όλα θα κριθούν στο πεδίο των επιδόσεων.

No comments:

Post a Comment