Friday, March 16, 2012

Η ώρα της Nvidia, Geforce GTX 680 [leak]


Η Nvidia  ετοιμάζει προσεκτικά την απάντησή της στην AMD, μερικά στοιχεία της οποίας, διέρρευσαν στο διαδίκτυο!
Το όνομα αυτής Geforce GTX 680. Είναι βασισμένη στην νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας που ακούει στο όνομα Kepler, ενώ κόβεται στα 28nm, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι πληροφορίες από το κινέζικο site PCOnline μιλούν για 1,536 πυρήνες τεχνολογίας CUDA στα 1006MHz και 6Gbps ταχύτητα μνήμης. Βέβαια όλα αυτά έρχονται με το ανάλογο ενεργειακό κόστος, άρα τα 195W TDP πρέπει να θεωρούνται μία λογική τιμή.



Από την άλλη όσον αφορά το μέγεθος και το bandwidth της μνήμης, φαίνεται πως για κάποιο λόγο η Nvidia έκανε τσιγκουνιές, εφοδιάζοντας την κάρτα με 2GB, 256-bit, GDDR5, VRAM τα οποία δείχνουν λίγα μπροστά στα 3GB μνήμης των 384-bit της κάρτας της AMD. Βέβαια, επειδή ακόμα μιλάμε με επίπεδο leak, μπορεί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να μην είναι ακριβή, αλλά σίγουρα δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, ώστε η κάρτα να είναι ανταγωνιστική.



Σίγουρα, κάρτες τέτοιου επιπέδου δεν είναι για τον απλό καθημερινό gamer, αλλά μας δείχνουν πόσο υψηλά έχει φτάσει το επίπεδο τον γραφικών, που για να τρέξουν χρειάζονται κάρτες που είναι πιο δυνατές από τους υπολογιστές που υπήρχαν κάποια χρόνια! Φανταστικό!

No comments:

Post a Comment