Thursday, March 29, 2012

Google, Τυφλός οδηγά αυτοκινούμενου οχήμα! [video]

Το video που ακολουθεί, αποτελεί την απόδειξη ότι η τεχνολογία μπορεί τελικά να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά προβλήματα. Δείτε για πρώτη φορά έναν τυφλό άνθρωπο να οδηγεί ένα αυτοκινούμενο της Google φτιαγμένο γι’αυτόν. Μη το χάσετε.
Για πρώτη φορά λοιπόν βλέπουμε την Google να πραγματοποιεί δοκιμές των αυτοκινούμενων της με τη βοήθεια ενός ανθρώπου που έχει χάσει το 95% της όρασης του. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τρομερό αν σκεφτεί κανείς πόσο θα μπορούσε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Steve Mahan να οδηγεί ένα αυτοκινούμενο Toyota Prius και να κάνει δύο στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής του.



Σύμφωνα βέβαια με τα λεγόμενα της ίδιας της Google, για να καταφέρει να πραγματοποιήσει την παραπάνω δοκιμή, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όσον αφορά την νομοθεσία, καθώς μόνο όποιος έχει δίπλωμα μπορεί να καθίσει στην θέση του οδηγού. Γι’ αυτόν το λόγο βλέπουμε να συνοδεύει τον Steve στην “βόλτα” του ένας αστυνομικός.
Μπορεί λοιπόν να έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα στον συγκεκριμένο τομέα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσουμε να δούμε το λανσάρισμα ενός αυτοκινούμενου.





No comments:

Post a Comment