Monday, March 19, 2012

Google Nexus tablet, Ακόμα πιο φτηνό και διπύρηνο!

Οι φήμες που ήρθαν σήμερα στο φως, θέλουν την Asus να κατασκευάζει με βεβαιότητα το πρώτο Google tablet, μόνο που τα χαρακτηριστικά του θα είναι μειωμένα σε σχέση με το Asus MeMo 370T, όπως και η τιμή του! Αν τελικά κυκλοφορήσει στα 149 δολάρια, θα σπάσει τα ταμεία. Δεν συμφωνείτε;
Οι πρώτες φήμες που είχαν δει το φως σχετικά με το Google Nexus tablet, ήθελαν τη συσκευή να φοράει τετραπύρηνο Tegra 3 επεξεργαστή και να κοστίζει 200-250 δολάρια. Η ύπαρξη διπύρηνου επεξεργαστή στο νέο iPad ή ανάγκη για μεγαλύτερη ελάττωση της τιμής της συσκευής φαίνεται πλέον να οδηγούν την Google στην απόφαση για κυκλοφορία του Nexus tablet με μόνο δύο πυρήνες.








Πάντως δεν θα πρέπει κατ’ ανάγκη να θεωρούμε αρνητικό το γεγονός της ύπαρξης διπύρηνης CPU, καθώς αν πρόκειται για ένα από τα τελευταία μοντέλα, όπως ο Snapdragon S4 ή ακόμα και ένας ARM Cortex A-15 όπως ο Exynos 5250, οι επιδόσεις του μπορούν να είναι ακόμα καλύτερες και οι ανάγκες ισχύος μικρότερες.
Φυσικά όλα τα παραπάνω βασίζονται ξεκάθαρα σε φήμες και δεν θα πρέπει τελικά να αποκλείουμε την ύπαρξη τετραπύρηνου επεξεργαστή. Σε κάθε περίπτωση, αν η τιμή βρίσκεται κοντά στα 149 δολάρια ή έστω μέχρι τα 250, τότε το πρώτο Google Nexus tablet θα σπάσει τα ταμεία.

No comments:

Post a Comment