Thursday, January 19, 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 

Με λίγη φροντίδα, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας (τον χρόνο που απαιτείται μέχρι την επαναφόρτιση). Πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τον φορητό σας , μέσα στην "ζώνη άνεσης" όσον αφορά την θερμοκρασία περιβάλλοντος για καλύτερα αποτελέσματα. Μην τον αφήνετε κλειδωμένο σε χώρους με ιδιαίτερη ζέστη, στην διάρκεια του καλοκαιριού.



Για τον καινούργιο σας φορητό
Βεβαιωθείτε πως θα φορτίσετε τον φορητό σας πλήρως όταν θα τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά 

Στάνταρ συντήρηση

Για την σωστή συντήρηση μιας μπαταρίας λιθίου, είναι σημαντικό τα ηλεκτρόνια να "κινούνται" ανά τακτά χρονικά διαστήμτα. Δεν συστήνετε να αφήνετε τον φορητός σας συνδεδεμένο με το ρεύμα συνεχώς. Η ιδανική χρήση θα ήταν για παράδειγμα όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον υπολογιστή από την μπαταρία του στο τρένο, και μετά το συνδέει στο γραφείο για να φορτιστεί. Αυτό επιτρέπει στους "χυμούς" της μπαταρίας να τρέχουν. Αν πάλι έχετε έναν σταθερό υπολογιστή στο γραφείο και χρησιμοποιείτε σπανίως τον φορητό, τότε συνιστάτε να φορτίζετε και να αποφορτίζετε την μπαταρία, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα

Αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον φορητό σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνων, τότε συνιστάτε να αφαιρέσετε την μπαταρία και να την αποθηκεύσετε αρκεί πρώτα να έχει φορτιστεί στο 50%. Αν αποθηκεύσετε την μπαταρία εντελώς άδεια, υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κατάσταση πλήρους αποφορτίσεως, και δεν θα μπορεί να φορτιστεί επαρκώς στο μέλλον, καθιστώντας την ουσιαστικά άχρηστη. Επιπλέον αν την αποθηκεύσετε πλήρως φορτισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει κίνδυνος να χάσει ένα μέρος της χωρητικότητάς της, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια ζωή της. Βεβαιωθείτε πως θα αποθηκεύσετε την μπαταρία στις προτεινόμενες συνθήκες περιβάλοντος.

Ιδανικές Ρυθμίσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον φορητό σας κατά τέτοιο τρόπο που θα μεγιστοποιεί την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ενέργεια: Ο Energy Saver στις ρυθμίσεις του συστήματος, προσφέρει διάφορες ρυθμίσεις. Ο φορητός σας γνωρίζει πότε είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα και τρέχει αναλόγως. Οταν τροφοδοτείται από την μπαταρία, θα μειώσει την φωτεινότητα της οθόνης και την χρήση των επιμέρους συστημάτων αναλόγως. Αν αλλάξετε τις δεδομένες ρυθμίσεις προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τις επιδόσεις, τότε η μπαταρία θα αδειάσει πιο γρήγορα.

Φωτεινότητα: Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης στο ελάχιστο επίπεδο, που μπορείτε να εργαστείτε επαρκώς, για να μεγιστοποιήσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για παράδειγμα αν παρακολουθείτε ένα DVD στην διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο, μπορεί να μην χρειάζεται να έχετε την μέγιστη φωτεινότητα, ή όταν όλα τα φώτα είναι σβηστά.

Ασύρματο Airport: Το ασύρματο δίκτυο (Airport) καταναλώνει ενέργεια ακόμη κι όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Σβήστε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Bluetooth: Το ίδιο ισχύει και με το bluetooth, το οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε αν δεν το χρησιμοποιείτε.
Εφαρμογές και περιφερειακά: Αποσυνδέστε όλα τα περιφερειακά και κλείστε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Επίσης αφαιρέστε από το Super Drive τα CDs και DVDs που δεν χρειάζεστε.

No comments:

Post a Comment