Monday, October 6, 2014

Γιατί τα Windows 9 ονομάστηκαν τελικά Windows 10;


Η Microsoft εξέπληξε τους πάντες, πριν από δύο ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι τα νέα Windows θα ονομάζονται Windows 10, αντί για Windows 9 ή Windows Threshold που όλοι περιμέναμε. Παρόλα αυτά η εταιρεία δεν έδωσε καμία απολύτως  εξήγηση για την απόφασή της.
Κάποιος χρήστης του Reddit που ισχυρίζεται ότι είναι developer της Microsoft, ανέφερε ότι η εταιρία παρέκαμψε τα Windows 9 και πήγε κατευθείαν στα 10 εξαιτίας των Windows 95

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, φαίνεται ότι η Microsoft φοβόταν να χρησιμοποιήσει την ονομασία 9, επειδή εφαρμογές τρίτων μπορεί να μπέρδευαν την νέα έκδοση των Windows με τα 95. Ο Developer εξηγεί ότι πολλές εφαρμογές ψάχνουν για “Windows 9*” με χαρακτήρα μπαλαντέρ “*”με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος η έκδοση να χαρακτηριστεί παλαιότερη.
Σύμφωνα πάλι με τον ίδιο, οι εταιρίες που χρησιμοποιούν λογισμικό με παλιό κώδικα και πιθανόν να αντιμετώπιζαν πρόβλημα είναι πολλές και η Microsoft δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να να δημιουργήσει αρνητική εμπειρία. Σε tweet που δημοσίευσε αναφέρει:
“Έγκαιρη διάγνωση αποκάλυψε πολλές εφαρμογές τρίτων που είχαν κώδικα της μορφής:
if(version.StartsWith(“Windows 9″))

{ /* 95 and 98 */ } else {

και αυτό (η αλλαγή ονόματος) ήταν μια ουσιαστική λύση”
Η engadget.com αναφέρει ότι παρόμοιο περιστατικό είχε δημιουργηθεί 10 χρόνια με τα Windows 2000 – που όμως επηρέασε λιγότερους πελάτες της Microsoft. Η Microsoft θέλοντας να αποφύγει πιθανά λάθη στα Windows 9 αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία τους, σηματοδοτώντας παράλληλα μια εντελώς νέα εποχή για τη μάρκα.

No comments:

Post a Comment