Tuesday, October 7, 2014

SSD με κρυπτογράφηση και δυνατότητα απομακρυσμένης διαγραφής δεδομένων


Αν τα αρχεία σας είναι πολύ σημαντικά και σας απασχολεί ο τομέας της ασφάλειας, τότε θα χρειαστείτε το SSDAutothysis128tτης SecureDrives, με δυνατότητα απομακρυσμένης διαγραφής δεδομένων.

Ο SecureDrives Autothysis128t είναι ένα SSD με ενσωματωμένηκρυπτογράφηση 256-bit σε επίπεδο hardware αλλά καιταυτοποίηση δύο παραγόντων (2-factor authentication), αλλά αυτό που πραγματικά το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η δυνατότητα που έχει ο χρήστης να διαγράψει τα δεδομένα του μέσω SMS μηνύματος.
Μέσω μίας ειδικής συσκευής (token) που το συνοδεύει, ο χρήστης μπορεί να προκαλέσει fragmentation στα δεδομένα της μνήμης NAND flash της μονάδας αποθήκευσης με ανεπανόρθωτο τρόπο, με την εταιρία να δηλώνει ότι αυτός ο τρόπος είναι δική της πατέντα και δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων με τις σημερινές τεχνικές.
Επίσης, τα δεδομένα μπορούν να διαγραφούν, εκτός από το SMS και αν κάποιος προσπαθήσει να “μπλοκάρει” το σήμα GSM της συσκευής, αν χρησιμοποιήσει τον κωδικό PIN πολλές φορές ή αν προσπαθήσει να αφαιρέσει τον οδηγό από τον υπολογιστή.
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό, αλλά εξίσου υπερβολική είναι και η τιμή του που φθάνει τα 1.650 δολάρια!

No comments:

Post a Comment