Wednesday, October 8, 2014

Phishing Email στοχεύει χρήστες του PayPal


Ένα νέο phishing e-mail έχει εντοπιστεί, το οποίο υποτίθεται ότι προσφέρει μια προειδοποίηση από το PayPal για μέτρα ασφάλειας.

Το ύποπτο μήνυμα φαίνεται να παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα που φιλοξενείται σε έναν διακομιστή στην Αυστραλία και εμφανίζει μια σελίδα που μιμείται την τοποθεσία log-in για το PayPal.
Εάν ο χρήστης πέσει θύμα της απάτης, κάθε πληροφορία που εισάγει στην ψεύτικη σελίδα σύνδεσης, αποστέλλεται αυτόματα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που βρίσκονται πίσω από την απάτη.
Η έκθεση από τη MillerSmiles αναφέρει ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίστηκε τη Δευτέρα και ενημερώνει ότι η υπηρεσία πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων  που ανήκει στο ebay, δεν θα ζητούσε προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες με τον τρόπο αυτό.
Ευτυχώς, η απειλή δεν υπάρχει πλέον αυτή τη στιγμή, επειδή η κακόβουλη ιστοσελίδα έχει τεθεί εκτός σύνδεσης.
Η διάρκεια ζωής των phishing ιστοσελίδων δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς εντοπίζονται σε λίγες ώρες μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων. Επιπλέον, από τη στιγμή που εντοπίζονται, τις περισσότερες φορές οι χρήστες των σημαντικών browser της αγοράς ενημερώνονται και αποκλείουν την πρόσβαση, με ένα προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανίζεται αντί του κακόβουλου περιεχομένου.
Ωστόσο, αυτή η τεχνική phishing συναντιέται συχνά και οι απατεώνες εξακολουθούν να έχουν μια ευκαιρία αυτές τις λίγες ώρες για να εντοπίσουν θύματα.

No comments:

Post a Comment