Saturday, October 11, 2014

Nokia Lumia 735: Ώριμo κινητό με εθισμό στις selfie.


Η Microsoft τα κάνει σχεδόν όλα σωστά στο νέο κινητό τηλέφωνο.

Αραιά και που, κάθε εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων καταφέρνει και φτιάχνει ένα εξαιρετικό μοντέλο. Η Motorola το έκανε αυτό με το Moto G, όπως και η Microsoft τώρα (πρώην Nokia) με τα μοντέλα Lumia 730 kai 735.
Τον περασμένο χρόνο η Nokia έβγαλε στην αγορά εννέα τηλέφωνα, αλλά μόνο ένα, έδειξε εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας και έβγαζε απίθανες φωτογραφίες, χάρη στην ασυνήθιστα μεγάλη τιμή διαφράγματος (f1.9), που είχε ο φακός του.
Αυτό ήταν το Lumia 720, το ακριβότερο από τη φθηνή σειρά της Nokia που ήταν κατασκευασμένα με το chipset Snapdragon 400. Δε μπορούμε να πούμε όμως ότι τράβηξε την προσοχή του αγοραστικού κοινού.
Το τρίο της επιτυχίας για φέτος είναι τα Lumia 730, σε έκδοση με μια SIM αλλά και με Dual Sim και το Lumia 735 με υποστήριξη 4G.
Τα Lumia 730 και 735, έχουν σκληρή και άκαμπτη κατασκευή και λεπτή σχεδίαση. Διαθέτουν αποσπώμενη μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (2220 mAh), υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, χωρίς να χρειάζεται φορτιστής usb, 1GB RAM και τέλος το 735 4G, έρχεται εφοδιασμένο με ραδιόφωνο.
Αν και εξωτερικά θυμίζει προηγούμενες γενιές Nokia, όπως το N9, το Lumia 800, το Lumia 900, με την τετράγωνη οθόνη και τη σχεδίαση τύπου “Fabula”, που η Nokia δε χρησιμοποίησε στα μοντέλα του περασμένου χρόνου, δεν έχει καμία σχέση με τα μοντέλα αυτά, τα οποία χαρακτηρίζονταν ως “σφραγισμένα”. Στα νέα Lumia, μπορούμε πλέον να ανοίξουμε τη πίσω πλευρά και να δούμε την αποσπώμενη μπαταρία, την κάρτα τύπου nanoSIM και την υποδοχή για την κάρτα μνήμης.
Σίγουρα δεν είμαστε οι μοναδικοί που πήραν στα χέρια τους τα νέα Lumia για παρουσίαση, και μείναμε έκπληκτοι όταν καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα “σφραγισμένο” κινητό τηλέφωνο.
Η ομάδα κατασκευής των νέων Lumia, ανήκει στη Microsoft, η οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται το brand της Nokia. Προς το παρόν τουλάχιστον.

No comments:

Post a Comment